niedziela, 1 września 2013
Bardzo soczyste, chrupiące filety z kurczaka
Zapraszam Was dzis na pyszne,soczyste mięsko z kurczaka, przygotowane w nieco odmienny sposob, niz zwykle, za to bardzo, bardzo smaczne.
Ciekawa byłam efaktu, kiedy zabierałam sie za ten przepis, ale potem żałowałam, ze użyłam tylko 2 filetow.
Przepis podpatrzony na tej stronie
http://forum.say7.info/topic26081.html
do przygotowania mięska potrzebujemy
około kilograma piersi z kurczaka
sok z 1 cytryny
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
mąka pszenna do panierowania
sol
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć recznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki.Posolic, wymieszac.
Dodać sodę, wymieszać, polac sokiem z cytryny, dodać mąkę ziemniaczaną, zamieszac i zostawić na 15 minut.
Każdy kawałek fileta panierowac w mące i smażyc na rozgrzanym oleju, az sie lekko zrumieni.
Zapraszam serdecznie i polecam:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ciekawy przepis, nie znałam takiego .
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Ja do wczoraj tez nie znałam i troche sie bałam tego eksperymentu ale wyszło pysznie. Pozdrawiam:)
UsuńPrzepyszne takie filety:)
OdpowiedzUsuńNam bardzo smakowały, warto sprobowac np z 2 filetow, jak posmakują to na drugi raz z całosci:)
UsuńZ cytrynką muszą być bardzo dobre. :) Pozdrowienia
OdpowiedzUsuńTrzeba sprobowac:) pozdrawiam serdecznie
UsuńMuszę koniecznie spróbowac
OdpowiedzUsuńMuszę koniecznie spróbowac
OdpowiedzUsuńJak dotąd nie używałam sody do mięsa, ciekawa jestem efektu.
OdpowiedzUsuńja tez sprobowałam z ciekawosci, okazało sie, ze wyszło całkiem smacznie:)
UsuńSłyszałam kiedyś, że soda powoduje, że mięso pięknie kruszeje ... pewnie coś w tym jest skoro filety wychodza niesamowicie soczyste:) buziaczki Basiu
OdpowiedzUsuńja wczesniej o tym nie slyszalam, ale zapowiadalo sie ciekawie i sprobowalam. Rzeczywiscie fajny sposob na kurczaka. Usciski kochana:)
OdpowiedzUsuń