niedziela, 22 stycznia 2012
owoce w pysznej czekoladzie
To tak uproszczona wersja fondue, z owocami i czekolada w roli glownej.
Nawet, jesli nie posiadamy specjalnego naczynia do fondue, mozemy przygotowac czekolade w rondelku.
Pyszna, dlugo pozostaje plynna i doskonale nadaje sie do takich owocowych pysznosci.
Do przygotowania czekolady potrzebujemy
250g gorzkiej, dobrej czekolady
150 ml smietany kremowki
ew. 2 lyzki brandy
Czekolade polamac na kawalki, umiescic w rondelku razem ze smietaną i roztopic na wolnym ogniu, mieszajac, az konsystenca bedzie gladka a skladniki dobrze sie polaczą. Dodac brandy i delikatnie zamieszac.
W miseczce podajemy przygotowana czekolade, obok dowolne owoce, doskonale smakuja tez pianki marshmallows.
I to wszystko, zajadamy ze smakiem...
A jesli jeszcze czujemy niedosyt, podajemy ptysie z lodami polane w/w czekolada.
Zapraszam na owocowe lakocie
smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
robiłam takie wiosną, pyszności!
OdpowiedzUsuńMniaaaaam:)))
OdpowiedzUsuńdobra Basiu to ja już rezerwuje bilet do Ciebie ....jejku, ales mi narobiłą ochoty na takie owoce w czekoladzie ....rewelacja:)
OdpowiedzUsuńDusia- niby tylko owoce, a prawda, ze pyszne?
OdpowiedzUsuńMajanko- zapraszam
Jolus- czekam w kazdej chwili...