niedziela, 22 stycznia 2012

owoce w pysznej czekoladzie



To tak uproszczona wersja fondue, z owocami i czekolada w roli glownej.
Nawet, jesli nie posiadamy specjalnego naczynia do fondue, mozemy przygotowac czekolade w rondelku.
Pyszna, dlugo pozostaje plynna i doskonale nadaje sie do takich owocowych pysznosci.




Do przygotowania czekolady potrzebujemy

250g gorzkiej, dobrej czekolady
150 ml smietany kremowki
ew. 2 lyzki brandy

Czekolade polamac na kawalki, umiescic w rondelku razem ze smietaną i roztopic na wolnym ogniu, mieszajac, az konsystenca bedzie gladka a skladniki dobrze sie polaczą. Dodac brandy i delikatnie zamieszac.

W miseczce podajemy przygotowana czekolade, obok dowolne owoce, doskonale smakuja tez pianki marshmallows.
I to wszystko, zajadamy ze smakiem...

A jesli jeszcze czujemy niedosyt, podajemy ptysie z lodami polane w/w czekolada.






Zapraszam na owocowe lakocie



smacznego!





4 komentarze:

  1. robiłam takie wiosną, pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  2. dobra Basiu to ja już rezerwuje bilet do Ciebie ....jejku, ales mi narobiłą ochoty na takie owoce w czekoladzie ....rewelacja:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dusia- niby tylko owoce, a prawda, ze pyszne?
    Majanko- zapraszam
    Jolus- czekam w kazdej chwili...

    OdpowiedzUsuń