niedziela, 24 czerwca 2012
rolada z polędwicy z szynka i serem
Pomysl na te rolade zaczerpnęlam stąd
http://sylkahaha.blox.pl/2012/03/Grillowane-slimaczki-z-poledwicy.html
zrobilam juz slimaczki, byly pyszne
http://smakimojejkuchni.blogspot.ie/2012/05/grillowane-slimaczki-z-poledwicy.html
tym razem jednak postanowilam upiec poledwice w piekarniku w postaci roladki z tymze samym nadzieniem.
Składniki
1 polędwica wieprzowa
sól
pieprz
8 kwadratowych plastrów żółtego sera
8 kwadratowych plastrów gotowanej szynki
przyprawa do szaszłyków- ja posmarowalam tym razem slodkim sosem chilli
Polędwicę rozciąc wzdłuż nożem, ale nie do końca. Przykryc folią i rozbic,aż utworzy się jeden płat mięsa. Posypac solą i pieprzem z obu stron. Polędwicę z jednej strony posmarowac sosem chilli. Na placie poledwicy ulozyc obok siebie plastry sera a na nich plastry szynki.
Zwinąc w rolade, umiescic w keksowce wysmarowanej tluszczem i na roladzie polozyc kilka cząstek pomidora i pokrojona w kosteczke cebulę, mozna tez posypac zieleninką.
Calosc piec w piekarniku w 200 st C do momentu, az bedzie krucha i mieciutka.U mnie trwalo to ok poltorej godziny. W trakcie pieczenia podlewac mięso powstalym sosikiem.
Rolada wyszla naprawde pyszna, dodatki nie zdominowaly smaku potrawy ale dodaly pikantnosci i calosc bardzo przypadla nam do gustu.
zapraszam i zycze smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ojej takie mięsko bym spałaszowała, wygląda soczyście, mięciutko, idealnie, bardzo smakowita :)
OdpowiedzUsuńBasiu to mieliscie naprawdę idealny obiad:) takiemu mięsku nie mówię nie:) uwielbiam nadziane szynką i serem mięcho:) buziaki i pozdrawiam ciepło
OdpowiedzUsuńSamantho- polecam, mysle , ze by Ci zasmakowalo
OdpowiedzUsuńJolus- dla nas obiadek byl pyszny i z pewnoscia bede jeszcze eksperymentowac z polędwicą.
Fantastyczne mięsko,soczyste, pyszne:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Basiu.
Aż tu czuć, jak pachnie! Super!
OdpowiedzUsuńMajanko- dziekuje i rowniez serdecznie pozdrawiam
OdpowiedzUsuńAniu-oj, pachnie..polecam.