niedziela, 18 marca 2012
Roladki schabowe z serem
Alternatywa dla tradycyjnych schabowych, wywoluje nadprogramowy apetyt u wielbicieli sera zoltego, nie jest klopotliwe w przygotowaniu a bardzo smaczne danie.
Kotlety schabowe rozbijamy tluczkiem, solimy, posypujemy pieprzem. Na kazdy przygotowany kawalek mięsa kladziemy plaster sera a nastepnie zwijamy w roladke. panierujemy jak zwykle kotlety, smazymy na srednim ogniu, zeby mieso w srodku nie bylo surowe a ser sie roztopil.
Polecam!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pyszny obiadek .
OdpowiedzUsuńLutka- taka odmiana od tradycyjnych kotletow, smakowalo nam..
OdpowiedzUsuńMmm, pycha! Doskonały wymiennik dla klasycznych schabowych :)
OdpowiedzUsuńMniam, pyszne te roladki !:)
OdpowiedzUsuńArven- polecam, warto sprobowac
OdpowiedzUsuńMajanko- u nas sie sprawdzily, mozna kombinowac z nadzieniem lub dodac jeszcze np natke pietruszki..
Dosc czesto przyrzadzam takie roladki. Nie przepadam jednak za schabem wiec zmieniam go na piers kurczaka. Do srodka zas dokladam po trzy pokrojone paseczki z papryki: zielona, czerwona i zolta. Wygladaja wtedy bardziej kolorowo:)) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńJoasiu- z kurczaka tez często robie takie roladki, ale ze schabem do tej pory nie eksperymentowalam. Okazuje sie, ze tez fajne wychodzą. Cieplutko pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńto naprawdę idealny obiad:) uwielbniam wszelkiego rodzaju zawijańce Basiu:) a Tobie, czy to na słodko czy wytrawnie wychodza one nieziemsko:) buzia
OdpowiedzUsuńJolus - pochlebiasz mi bardzo, a daleka jestem od idealu w tym wzgledzie, wychodzą mi raczej przeciętnie. Jednak szkola czyni mistrza, wiec bede cwiczyc dalej..Buziaczki!
OdpowiedzUsuńja dodałam jeszcze oregano. Fajny pomysł. A może jakiś sos do tego zaproponujesz?
OdpowiedzUsuńKasiu- ja podalam bez sosu ale taka opcja jak najbardziej poządana. O oregano zupelnie zapomnialam, a obiecalam sobie dodawac do "prawie" wszystkiego ze względu na wartosci odzywcze. Dziekuje za komentarz.
OdpowiedzUsuń