poniedziałek, 6 lutego 2012

polędwiczka smazona z cebulą


z serii - szybko, nieklopotliwie i smacznie. I tanio, jedna poledwiczka w zupelosci wystarczyla na 5 osob.
Do tego ogorek konserwowy, frytki- i obiad gotowy.


potrzebujemy
1 poledwiczka wieprzowa
2 -3 cebule
sol, pieprz, ew. ulubione ziola

poledwice kroimy na plasterki, potem na male kawalki i obsmazamy na oleju.
Dokladamy skrojona w kosteczke cebulke, przyprawiamy i smazymy dalej razem do miekkosci. Mozna troche podlac woda, gdyby sie przypalalo.

Jednoczesnie mozna przygotowac ziemniaki i surowke lub skorzystac z gotowca- ogoreczki.



8 komentarzy:

  1. Aż uśmiech sam się maluje na twarzy, gdy widzi się taką fotkę ;) Zaraz coś równie mocnego wrzucę do siebie ;) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. No i teraz zaczyna mi burczeć w brzuchu! Pyszna propozycja!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ulubione mięsiwko mojego męża .Dobrze ,że tego nie widzi .Pycha

    OdpowiedzUsuń
  4. Patrycja- tak mysle, ze wiekszosc lubi poledwiczke..
    Majanko- nam smakowalo..
    Forum kulinarne-to taki szybki obiadek ale zamile slowa dziekuje
    Magda- zachecam, szybko i smacznie
    Lutka- To mamy podobne upodobania kulinarne..pozdrowka

    OdpowiedzUsuń
  5. jest mięso, jest impreza:) taki obiad to dla moich chłopaków najlepszy obiad na świecie:) pozdrawiam Basiu:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jolus- kazdy czasem ma ochote na frytki i kawal miesa...pozdrawiam cieplutko

    OdpowiedzUsuń