poniedziałek, 6 lutego 2012
polędwiczka smazona z cebulą
z serii - szybko, nieklopotliwie i smacznie. I tanio, jedna poledwiczka w zupelosci wystarczyla na 5 osob.
Do tego ogorek konserwowy, frytki- i obiad gotowy.
potrzebujemy
1 poledwiczka wieprzowa
2 -3 cebule
sol, pieprz, ew. ulubione ziola
poledwice kroimy na plasterki, potem na male kawalki i obsmazamy na oleju.
Dokladamy skrojona w kosteczke cebulke, przyprawiamy i smazymy dalej razem do miekkosci. Mozna troche podlac woda, gdyby sie przypalalo.
Jednoczesnie mozna przygotowac ziemniaki i surowke lub skorzystac z gotowca- ogoreczki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pyszny obiad!
OdpowiedzUsuńMmmm,smacznie :)))
OdpowiedzUsuńAż uśmiech sam się maluje na twarzy, gdy widzi się taką fotkę ;) Zaraz coś równie mocnego wrzucę do siebie ;) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńNo i teraz zaczyna mi burczeć w brzuchu! Pyszna propozycja!
OdpowiedzUsuńUlubione mięsiwko mojego męża .Dobrze ,że tego nie widzi .Pycha
OdpowiedzUsuńPatrycja- tak mysle, ze wiekszosc lubi poledwiczke..
OdpowiedzUsuńMajanko- nam smakowalo..
Forum kulinarne-to taki szybki obiadek ale zamile slowa dziekuje
Magda- zachecam, szybko i smacznie
Lutka- To mamy podobne upodobania kulinarne..pozdrowka
jest mięso, jest impreza:) taki obiad to dla moich chłopaków najlepszy obiad na świecie:) pozdrawiam Basiu:)
OdpowiedzUsuńJolus- kazdy czasem ma ochote na frytki i kawal miesa...pozdrawiam cieplutko
OdpowiedzUsuń