piątek, 1 czerwca 2012
Avocado and smoked fish salad
Smacznie, kolorowo i zdrowo.
Wędzona rybka z cebulką i pomidorem w towarzystwie awokado.
Serdecznie zapraszam
Receptura pochodzi z ksiązki
Appetizers
Finger Food
Buffets& Parties
potrzebujemy
15g masla lub margaryny
mala cebulka
1 lyzeczka nasion gorczycy
225g wędzonej ryby ( makrela, łosos)
2 lyzeczki swiezej, posiekanej kolendry
2 pomidory
1 lyzeczka soku z cytryny
na salatke
2 awokado pokrojone na plasterki
1/2 ogorka zielonego
1 lyzeczka soku z cytryny
2 pomidory
sol i pieprz do smaku
Stopic maslo na patelni, wrzucic cebulke i nasiona gorczycy i pod przykryciem smazyc okolo 5 min, aby cebula byla miękka ale nie zbrązowiala.
Dodac wędzona rybę, kolendre, pomidory i sok z cytryny i trzymac na ogniu jeszcze przez ok 3 minuty.
Zdjac z ognia i zostawic do wystudzenia.
Pokroic awokado, ogorka i pomidora, skropic awokado sokiem z cytryny.
Na talerzu ulozyc na srodku rybę, wokol plastry awokado, ogorka i pomidora. Przyprawic,podawac.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Kolorowo i na pewno smacznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam CIę:)
Majanko dziekuje bardzo i rowniez serdecznie sciskam..
OdpowiedzUsuńAle pięknie to podałaś .Pycha
OdpowiedzUsuńcudo zestaw:) do tegfo kromeczka chleba i pyszne sniadanko gotowe:) buziaczki:)
OdpowiedzUsuńlutka- tak bylo w ksiązce, wiec nie musialam sie wysilac..
OdpowiedzUsuńJolus- na sniadanko jak najbardziej...
Wszystko co lubię, przepiękna, kolorowa i przepyszna sałatka :)
OdpowiedzUsuńSamantho- dziekuje i serdecznie pozdrawiam
OdpowiedzUsuń