piątek, 1 czerwca 2012

Avocado and smoked fish salad


Smacznie, kolorowo i zdrowo.
Wędzona rybka z cebulką i pomidorem w towarzystwie awokado.
Serdecznie zapraszam


Receptura pochodzi z ksiązki

Appetizers
Finger Food
Buffets& Parties

potrzebujemy

15g masla lub margaryny
mala cebulka
1 lyzeczka nasion gorczycy
225g wędzonej ryby ( makrela, łosos)
2 lyzeczki swiezej, posiekanej kolendry
2 pomidory
1 lyzeczka soku z cytryny

na salatke

2 awokado pokrojone na plasterki
1/2 ogorka zielonego
1 lyzeczka soku z cytryny
2 pomidory
sol i pieprz do smaku


Stopic maslo na patelni, wrzucic cebulke i nasiona gorczycy i pod przykryciem smazyc okolo 5 min, aby cebula byla miękka ale nie zbrązowiala.
Dodac wędzona rybę, kolendre, pomidory i sok z cytryny i trzymac na ogniu jeszcze przez ok 3 minuty.
Zdjac z ognia i zostawic do wystudzenia.

Pokroic awokado, ogorka i pomidora, skropic awokado sokiem z cytryny.
Na talerzu ulozyc na srodku rybę, wokol plastry awokado, ogorka i pomidora. Przyprawic,podawac.






7 komentarzy:

  1. Kolorowo i na pewno smacznie :)
    Pozdrawiam CIę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Majanko dziekuje bardzo i rowniez serdecznie sciskam..

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale pięknie to podałaś .Pycha

    OdpowiedzUsuń
  4. cudo zestaw:) do tegfo kromeczka chleba i pyszne sniadanko gotowe:) buziaczki:)

    OdpowiedzUsuń
  5. lutka- tak bylo w ksiązce, wiec nie musialam sie wysilac..
    Jolus- na sniadanko jak najbardziej...

    OdpowiedzUsuń
  6. Wszystko co lubię, przepiękna, kolorowa i przepyszna sałatka :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Samantho- dziekuje i serdecznie pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń