poniedziałek, 4 marca 2013

Anielski szaszłyk w kurczaku


Anielski, bo autorstwa s.Anastazji, a druga przyczyna to nieziemski smak. Pysznie smakuje, jesli sie postarac, to i slicznie wyglada, jednym słowem zapraszam i polecam.



skladniki

1 kg piersi z kurczaka
6 małych cebulek
10-15 dag boczku
6 pieczarek marynowanych
2-3 jajka
bułka tarta
tłuszcz
sol, pieprz
patyczki do szaszłykow- ja zamiast cebulek i boczku uzylam papryki i og. konserwowych






Piersi kurczaka kroimy na porcje,doprawiamy i rozbijamy.
Cebulki kroimy na połowki w poprzek.
Boczek kroimy w kosteczki. Na patyczek nadziewamy cebulke, boczek ,pieczarke ale mozna tez ananasy, brzoskwinie, sliwki suszone, papryki lub jak ja ogorki konserwowe.W rozbite piersi kurczaka zawijamy szaszlyk, panierujemy w roztrzepanych jajkach i bulce tartej i smazymy na rumiano. Po usmazeniu szaszlyk kroimy wzdluz na dwie polowki.

serdecznie polecam

10 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Madziu nam smakowalo, warto sprobowac. Buziaczki

      Usuń
  2. Już mam ochotę na takie anielskie danie.
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. To był pierwszy przepis zrobiony - na imprezkę po zakupie książki .Wszystkim bardzo smakowało

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kochana, i ja to przegapilam na Twoim blogu? wstyd mi...

      Usuń
  4. I like the valuable infогmation you provide in уour articles.
    I will bοokmaгκ youг blog anԁ сheck
    again herе гegularly. І am quitе sure ӏ
    will learn plentу of new ѕtuff right here!
    Good luck for thе next!

    Feel free to surf to my webpage :: payday loans

    OdpowiedzUsuń
  5. Basiu jak dla mnie to Ty zrobiłaś wypasioną wersję anielskiego szaszłyka:) .... fajny pomysł z tym obtoczeniem i usmażeniem:). Buziaczki zasyłam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jolus nie az tak wypasioną, ale smakowało a to najwazniejsze. Sciskam cieplutko.

      Usuń