poniedziałek, 4 marca 2013
Anielski szaszłyk w kurczaku
Anielski, bo autorstwa s.Anastazji, a druga przyczyna to nieziemski smak. Pysznie smakuje, jesli sie postarac, to i slicznie wyglada, jednym słowem zapraszam i polecam.
skladniki
1 kg piersi z kurczaka
6 małych cebulek
10-15 dag boczku
6 pieczarek marynowanych
2-3 jajka
bułka tarta
tłuszcz
sol, pieprz
patyczki do szaszłykow- ja zamiast cebulek i boczku uzylam papryki i og. konserwowych
Piersi kurczaka kroimy na porcje,doprawiamy i rozbijamy.
Cebulki kroimy na połowki w poprzek.
Boczek kroimy w kosteczki. Na patyczek nadziewamy cebulke, boczek ,pieczarke ale mozna tez ananasy, brzoskwinie, sliwki suszone, papryki lub jak ja ogorki konserwowe.W rozbite piersi kurczaka zawijamy szaszlyk, panierujemy w roztrzepanych jajkach i bulce tartej i smazymy na rumiano. Po usmazeniu szaszlyk kroimy wzdluz na dwie polowki.
serdecznie polecam
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mniam, jaki pyszny. :)
OdpowiedzUsuńMadziu nam smakowalo, warto sprobowac. Buziaczki
UsuńJuż mam ochotę na takie anielskie danie.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Halszko w takim razie serdecznie zapraszam.
UsuńTo był pierwszy przepis zrobiony - na imprezkę po zakupie książki .Wszystkim bardzo smakowało
OdpowiedzUsuńKochana, i ja to przegapilam na Twoim blogu? wstyd mi...
UsuńI like the valuable infогmation you provide in уour articles.
OdpowiedzUsuńI will bοokmaгκ youг blog anԁ сheck
again herе гegularly. І am quitе sure ӏ
will learn plentу of new ѕtuff right here!
Good luck for thе next!
Feel free to surf to my webpage :: payday loans
thanks for the sweet comments:)
UsuńBasiu jak dla mnie to Ty zrobiłaś wypasioną wersję anielskiego szaszłyka:) .... fajny pomysł z tym obtoczeniem i usmażeniem:). Buziaczki zasyłam
OdpowiedzUsuńJolus nie az tak wypasioną, ale smakowało a to najwazniejsze. Sciskam cieplutko.
Usuń