środa, 1 lutego 2012

marbled chocolate cheesecake brownies


To jest ten rodzaj slodyczy, ktory mi sie nie znudzi.
Pieke je stale, prezentowalam juz tutaj

http://smakimojejkuchni.blox.pl/2010/10/moje-ulubione-brownies-marmurkowe.html#ListaKomentarzy

Tym razem mialam troche mnie sera, wiec efekt nieco inny, ale dodatkowo ciasto posypalam orzechami przed polozeniem serowej masy i zrobilo sie jeszcze ciekawiej.



skladniki


175g masla

3 lyzki kakao

200 g cukru

2 jaja roztrzepane

125 g mąki pszennej

posiekane orzechy -wg uznania



mieszanka serowa



250g ricotty

40 g cukru

1 jajko



Nagrzac piekarnik do 180st C

wysmarowac forme 28x18

maslo roztapiamy,zdejmujemy z ognia.Nastepnie nalezy wmieszac kakao i cukier, wymieszac,dodac roztrzepane jaja,wymieszac.Dodac mąke,wymieszac i przelozyc do formy. Posypac orzechami.

Ricotte ,cukier i jajko wymieszac w misce,przelozyc na ciasto a nastepnie nozem lekko powyciągac paski czekoladowego ciasta na warstwe serową.

Piec 40 min ,wystudzic ,pokroic.








Ciasto jest bardzo, bardzo smaczne, wrecz uzalezniajace i goraco namawiam do jego sprobowania...

7 komentarzy:

  1. Brownie jest pyszne. Uwielbiam. Po prostu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja tez, Majanko - brownie i sernik to moi faworyci.

    OdpowiedzUsuń
  3. brownies nigdy nie potrafię sobie odmówić

    OdpowiedzUsuń
  4. chantel- tak, to szatanskie ciasto, kusi, ze nie mozna sie oprzec..

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam brownies w kazdym wariancie i kazdej wersji, a taka z sernikowym wierzchem jest jedna z moich ulubionych!

    OdpowiedzUsuń
  6. Oj brownie to mi się też nie znudzi:) ta jego gliniasta konsystencja i niesamowity skoncentrowany smak czekolady:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Maggie - ja tez najbardziej przepadam za tą z serem
    Jolus- dokladnie w tym tkwi sedno, nie moze sie znudzic..

    OdpowiedzUsuń