środa, 1 lutego 2012
marbled chocolate cheesecake brownies
To jest ten rodzaj slodyczy, ktory mi sie nie znudzi.
Pieke je stale, prezentowalam juz tutaj
http://smakimojejkuchni.blox.pl/2010/10/moje-ulubione-brownies-marmurkowe.html#ListaKomentarzy
Tym razem mialam troche mnie sera, wiec efekt nieco inny, ale dodatkowo ciasto posypalam orzechami przed polozeniem serowej masy i zrobilo sie jeszcze ciekawiej.
skladniki
175g masla
3 lyzki kakao
200 g cukru
2 jaja roztrzepane
125 g mąki pszennej
posiekane orzechy -wg uznania
mieszanka serowa
250g ricotty
40 g cukru
1 jajko
Nagrzac piekarnik do 180st C
wysmarowac forme 28x18
maslo roztapiamy,zdejmujemy z ognia.Nastepnie nalezy wmieszac kakao i cukier, wymieszac,dodac roztrzepane jaja,wymieszac.Dodac mąke,wymieszac i przelozyc do formy. Posypac orzechami.
Ricotte ,cukier i jajko wymieszac w misce,przelozyc na ciasto a nastepnie nozem lekko powyciągac paski czekoladowego ciasta na warstwe serową.
Piec 40 min ,wystudzic ,pokroic.
Ciasto jest bardzo, bardzo smaczne, wrecz uzalezniajace i goraco namawiam do jego sprobowania...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brownie jest pyszne. Uwielbiam. Po prostu :)
OdpowiedzUsuńja tez, Majanko - brownie i sernik to moi faworyci.
OdpowiedzUsuńbrownies nigdy nie potrafię sobie odmówić
OdpowiedzUsuńchantel- tak, to szatanskie ciasto, kusi, ze nie mozna sie oprzec..
OdpowiedzUsuńUwielbiam brownies w kazdym wariancie i kazdej wersji, a taka z sernikowym wierzchem jest jedna z moich ulubionych!
OdpowiedzUsuńOj brownie to mi się też nie znudzi:) ta jego gliniasta konsystencja i niesamowity skoncentrowany smak czekolady:)
OdpowiedzUsuńMaggie - ja tez najbardziej przepadam za tą z serem
OdpowiedzUsuńJolus- dokladnie w tym tkwi sedno, nie moze sie znudzic..